dilluns, 30 de gener del 2017

DROGUES

Una droga és una substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona i que pot crear adicció. Les drogues s'han usat històricament com a element recreatiu i també al camp de la farmacologia: anestèsia, medicina fisiològica, psiquiatría, etc. L'addicció a una droga és la necessitat imperiosa de consumir una droga en particular regularment, sense ser capaç de moderar-ne el consum o suprimir-lo. Ve determinada per fenòmens psíquics i físics. Els quadres d'abstinència sempre presenten aspectes psicològics però també se'n solen trobar de físics que, en el cas d'algunes drogues, poden resultar mortals. Poden controlar-se amb mesures terapèutiques simptomàtiques o substitutives (substàncies menys nocives, d'efectes semblants, que es retiren progressivament). Algunes de les addiccions a drogues més conegudes són el tabaquisme, l'alcoholisme, amphetamines, asomnifers, antidepressius, l'addicció a la marihuana, l'heroïna, la cocaïna


Entre les conseqüències de l'abús de drogues podem assenyalar:

- Trastorns fisiològics i psicològics: entre els trastorns fisiològics tenim la síndrome d'abstinència, convulsions, canvis en el ritme cardíac, deteriorament del sistema nerviós central, etc. Entre els trastorns psicològics tenim: al·lucinacions, tendències paranoiques, depressió, neurosi, etc.

- Deteriorament i debilitament de la voluntat: el drogoaddicte es torna literalment un esclau de la droga, i pot fer el que sigui per aconseguir-la.

- Deteriorament de les relacions personals: el drogoaddicte ja no és capaç de mantenir relacions estables, ja sigui amb familiars o amics. Moltes vegades roba o enganya per poder aconseguir droga, la qual cosa deteriora encara més les seves relacions.

- Baixada del rendiment a la feina o a l'estudi. S'arriba al grau d'abandonar metes i plans, recorrent a la droga com a única "solució".

- Conseqüències socials: el drogoaddicte es pot veure involucrat en agressions o conflictes. Sota la influència de la droga es poden arribar a cometre crims com ara robatoris o assassinats.

- Conseqüències econòmiques: L'ús de drogues pot arribar a ser molt car, portant al drogoaddicte a destinar tots els seus recursos per mantenir el consum.

Les drogues no només tenen conseqüències negatives per a qui les usen. També es veuen afectades les persones que envolten al drogoaddicte, especialment les del seu entorn més proper, com familiars i amics. No és només la vida del drogoaddicte la que està en joc.


                                                                                   Lubna i fanny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada