dilluns, 23 de gener del 2017

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Es tracta d'una violència que afecta les dones pel sol fet de ser-ho. Constitueix un atemptat contra la integritat, la dignitat i la llibertat de les dones, independentment de l'àmbit en què es produeixi.

S'entén per violència de gènere qualsevol acte violent o agressió, basats en una situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de dominació dels homes sobre les dones que tingui o pugui tenir com a conseqüència un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces de tals actes i la coacció o privació arbitrària de la llibertat, tant si tenen lloc en l'àmbit públic com en la vida familiar o personal.
Aquesta presenta diferents manifestacions i inclou, d'acord amb el Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació contra la Dona, actes que causen patiment o dany, amenaces, coerció o una altra privació de llibertats. Aquests actes es manifesten en diversos àmbits de la vida social i política, entre els quals es troben la pròpia família, l'escola, l'Església, entre altres.

La violència de gènere és un problema que pot incloure assalts o violacions sexuals, prostitució forçada, explotació laboral, l'avortament selectiu per sexe, violència física i sexual contra prostitutes i/o prostituts, infanticidi sobre la base del gènere, castració parcial o total, ablació de clítoris, tràfic de persones, violacions sexuals durant període de guerra, patrons d'assetjament i pressió a organitzacions masculines, atacs homòfobs cap a persones o grups d'homosexuals, bisexuals i transsexuals, entre d'altres.


Paula i Natalia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada