dilluns, 22 de maig del 2017

SANT JORDI

La Diada de Sant Jordi a Catalunya és una festa que se celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor, i és també una jornada que reivindica la cultura catalana. És el dia dels enamorats, i per això des del segle XV és costum regalar una rosa vermella `com la sang´ a l'estimada. A la dècada de 1930 s'hi afegeix el costum de regalar un llibre al noi, amb motiu del dia del llibre.
La festa de Sant Jordi se celebra el 23 d'abril perquè va ser el dia que es va morir el cavaller Jordi l’any 303. El sant, que restava sota les ordres de l’emperador Dioclecià, es va negar a seguir l'ordre de perseguir els cristians, per la qual cosa va ser martiritzat i decapitat. Molt aviat el començaren a venerar com a màrtir i de seguida aparegueren històries fantàstiques lligades a la seva figura .

A l’institut Doctor Puigverd el dia de Sant Jordi es fa un concurs literari. Es fa en Català o en Castellà. Hi ha diferents premis, sempre donen una rosa a qui guanya. Hi ha contes molt bons i poesies amb molt sentiment.

Lubna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada