dimecres, 17 de maig del 2017

SANT VALENTÍ? QUÈ ÉS AIXÒ?

Hola i benvinguts, avui ús parlaré una mica sobre sant valentí, què significa o per què esxisteix aquesta celebritat. 
El 14 de febrer, què significa això? Aquest dia és el dia de l'amor, especialment per les persones enamorades, o que tinguin parella, o així és com la gent o descrivia. Jo no em crec totes les coses que em diuen sense investigar sobre aquell tema. Vaig investigar una mica sobre "San Valentí" i no em va agradar gaire el que vaig llegir. Igual que tenim l'any nou, pasqua, Halloween i moltes festivitats més d'aquest món, el dia de sant valentí és un altre intent d'encobrir (amagar) els costums pervertits dels déus pagans i els ídols per "cristianitzar-los". Jo abans pensava que aquesta festivitat era inofensiva i innocent, però sant valentí ve de dues festivitats diferents, Lupercalia i el dia de festa de Juno Februata.   
Celebrada el 15 de Febrer, Lupercalia (coneguda com la "festa de llibertat sexual") va ser mantinguda pels antics romans en honor de Luperco, el déu de la fertilitat i agricultura, protector de ramats i collites, i un poderós caçador - especialment de llops. Els romans creien que Luperco protegiria Roma de bandes de llops, els quals devoraven bestiar i persones. 
En 494 DC, el Papa Gelasi renombró el festival de Juno Februata com la "Festa de la purificació de la Mare de Déu". La data de la seva observança va ser més tard canviada del 14 de febrer al 2 de febrer. És també coneguda com la Candelera, la presentació del Senyor, la purificació de la verge beneïda i la Festa de la presentació de Crist en el Temple.
Després que Constantí havia fet la marca del cristianisme de l'església romana la religió oficial de l'Imperi Romà (en l'any 325 DC), els líders de l'església van voler eliminar els festivals pagans de la gent. Lupercalia era la primera en la seva llista. Però els ciutadans romans pensaven de manera diferent.
No va ser fins a l'any 496 DC que l'església a Roma va poder fer alguna cosa sobre Lupercalia. Incapaç d'eliminar-la, el Papa Gelasi la va canviar del 15 de febrer al 14 i li va dir el Dia de Sant Valentí. Aquesta va ser nomenada així per un dels sants d'aquesta església, qui en l'any 270 DC, va ser executat per l'emperador a causa de les seves creences.
Kristina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada