dimecres, 1 de febrer del 2017

SIDA O VHI

El VIH o Virus de la Immunodeficiència Humana és un microorganisme que ataca el sistema inmunede les persones, debilitant i fent-los vulnerables davant una sèrie d'infeccions, algunes de les quals poden posar en perill la vida.

SISTEMA IMMUNITARI:
El Sistema Immunitari (SI) és el conjunt de teixits, cèl·lules i molècules responsables de la immunitat (la protecció del cos davant agents estranys i perjudicials), i la seva resposta col·lectiva i coordinada davant de l'entrada en l'organisme de certes substàncies estranyes es s'anomena resposta immunitària.
Per poder dur a terme aquesta resposta immunitària nostre cos compta amb les cèl·lules del sistema immunitari, entre les que destaquen els limfòcits o glòbuls blancs.


Seropositiu / A:
Dins del quadre clínic del VIH es considera que una persona és seropositiva quan està infectada pel VIH. La seropositivitat es determina mitjançant la realització d'una anàlisi de sang que demostra la presència d'anticossos específics contra el VIH en un organisme infectat.


INFECCIONS immunitaris:
Les infeccions oportunistes són infeccions produïdes per altres agents que apareixen quan les defenses immunitàries d'una persona infectada pel VIH són insuficients. Es tracta d'infeccions que un sistema immunitari sa podria combatre però contra les quals un organisme infectat és incapaç de protegir-se.


LIMFÒCITS CD4:
Els limfòcits CD4 són un tipus de cèl·lules que formen part del SI i que s'encarreguen de la fabricació d'anticossos per combatre les infeccions. Són la diana preferent del VIH. En destruir-VIH acaba amb la capacitat defensiva del cos.

Lubna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada