dilluns, 6 de febrer del 2017

ELS REFUGIATS

Els refugiats es una persona que es troba fora del país d'on n'és originari, o bé on hi resideix habitualment, a causa d'un temor fonamentat de persecució per raons religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques, i que no pot o no vol reclamar la protecció del seu país per a poder tornar-hi.
Ser un refugiat significa viure al marge de la societat, exclòs de la rellevància social o política. La dona o l'home refugiat pot haver estat en el passat important, o haver desenvolupat un càrrec en la vida. En un camp de persones desplaçades, tots són un antic d'alguna cosa: un antic camperol, una mestressa de casa, un metge, un marit, un Ministre de l'Estat. Cada refugiat és algú a l'espera
Segons ACNUR ser un refugiats significa:és tota persona que ha fugit del seu país per temor a ser perseguida per causa de la seva religió, nacionalitat, ètnia, creences polítiques o pertinença a un grup social determinat, i que, a causa de la seva por no vol o no pot tornar al seu país.
Pel refugiat existeix un experiència cada vegada més intensa de rebuig. Actualment, l'objectiu de molts països és contenir-se de l'arribada i mantenir els refugiats a distància. 

Lubna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada