dilluns, 6 de març del 2017

MANIFESTACIÓ ‘VOLEM ACOLLIR’

Barcelona ha viscut la manifestació més gran d’Europa a favor dels refugiats. Sota el lema ‘Prou excuses, Acollim ara’. Van fer sortir al carrer 160.000 persones segons la Guàrdia Urbana i mig milió segons els organitzadors. Amb aquestes xifres, les imatges de la marea blava recorrent la Via Laietana i arribant a la Barceloneta han fet la volta al món. La manifestació va sortir a les quatre de la tarda de Plaça Urquinaona. El recorregut era passar per Via Laietana i el Parc de la Barceloneta fins a arribar al Passeig Marítim, però l'afluència de gent va provocar que quan la manifestació va arribar al final encara hi havia gent aturada a la plaça Urquinaona.
L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau ha defensat la ciutat com la "capital de la solidaritat i de la defensa dels drets humans" i ha volgut enviar un missatge a Europa: "Les polítiques actuals no ens representen a la majoria de la ciutadania. Volem acollir, però ho volem fer més i millor. S'han d'establir vies segures perquè la gent deixi de morir a les fronteres i en la Mediterrània ". També hi han sigut presents molts sindicats i ONG.  
La pancarta de capçalera, amb el lema " Prou excuses. Acollim ara!", ha aplegat refugiats i migrants de diferents orígens i voluntaris que han participat en la campanya. La manifestació suposa la culminació de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', sorgida de la societat civil i cultural.


Mar i Gemma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada