dimecres, 3 de desembre del 2014

TV3 El viatge del besavi. Contes del món





Creadors en residència és una optativa que es fa a 1er d'ESO. Es fan activitats creatives, i normalment ve un artista per introduir als nens en el món de l'art.
L'any passat l'artista va ser Jaume Ferrete, especialitzat en l'art dels sons.


Ens va ajudar a fer el conte, ''El viatge del besavi'' només amb veus, sons i sorolls. Amb aquest conte vam guanyar el concurs de Contes del Món (http://www.contesdelmon.org/ca/). S'ha fet un llibre i un CD.



Fa dues setmanes l'equip de TV3 de l'info K va venir a l'institut per grabar als nens de Creadors en Residencia de l'any passat explicant com s'ha fet el conte.
Aqui us deixem l'enllaç perque veieu el video.



http://www.tv3.cat/videos/5342053/Concurs-de-contes-del-mon

Entrevistem a Jaume Ferrete, el creador que ens va ajudar:

-On es va gravar?

Si no recordo malament, es va gravar quasi tot a la biblioteca de l'escola, incloent-hi la porta que grinyola. Les locucions (personatges i narrador) es van enregistrar en una aula propera.

-Enregistrar aquest conte ha estat fàcil o difícil?

En general no es van gravar sons gaire complexos de produir o que necessitessin cap equipament especial. Les complicacions vénen quan un so fa que la resta de la classe rigui -com les gavines- o quan ens hem de sincronitzar -com el vent, fet amb la veu i bellugant uns folis.

-Quant de temps heu trigat a fer-ho?

Penso que vam trigar unes dues hores en total.
Però a això se li ha d'afegir el temps que es triga en editar! Enregistrar els sons és només el primer pas

-T'ha agradat treballar amb els nens de Creadors en Residència?

És clar! encara que m' hagués agradat trobar més interessos comuns, per fer el procés més ric i estimulant per a tothom.

-En què estàs treballant actualment? 

En una eina basada en "Text To Speech" (text a veu sintètica) que s'empra dins d'una sèrie de programes de ràdio, en l'exposició "Interval", a la Fundació Tàpies. 
En una eina similar per una exposició a CaixaForum. 
En una entrevista a la teòrica i activista Fàtima El-Tayeb per Ràdio Web MACBA. I en un parell de concerts en espais autogestionats per artistes.



LIZA i NAOMY



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada