dimecres, 18 de gener del 2017

LES DROGUES EN ELS ADOLESCENTS

Els joves menors de 18 anys amb trastorns per ús de substàncies són atesos als centres de salut mental infantil i juvenil  (CSMIJ) per una unitat funcional d’atenció als menors. Un equip especialitzat format per professionals de les addiccions i de la salut mental valora, evalua, diagnostica i tracta els joves amb trastorns per ús de substàncies.

L’equip especialitzat és el responsable de l’avaluació, el diagnòstic i el disseny del pla terapèutic individualitzat, que es desenvolupa en el CSMIJ. Aquest equip està integrat per professionals experts en addiccions i en salut mental.

Els pacients han de sol·licitar ser visitats al CSMIJ, hi poden acudir directament o bé ser-hi derivats pels pediatres, els metges de família o l'equip de suport a l'atenció primària, directament des d'urgències, hospitals d'aguts, hospitals de subaguts o hospitals de dia, del programa Salut i Escola i des d'altres dispositius sociosanitaris segons el mapa de serveis i les relacions entre els dispositius de la zona (vegeu el gràfic “Model d’integració funcional CAS-CSMIJ).

Paula, Ariadna i Natalia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada