dimecres, 18 de gener del 2017

LA MERCÈ

La Mercè és la festa major de la cuitat de Barcelona des de l'any 1902. L'Ajuntament de la ciutat realitzarà per primera vegada un programa d'actes extraordinaris que ofereix un ampli ventall d'activitats, concerts, representacions i infinitat d'actes lúdics i culturals, la majoria dels quals es fan al carrer i de manera totalment gratuïta, i fan propostes per a tots els gustos i totes les edats, destacant el castells a la plaça de Sant Jaume.
Durant les festes de la Mercè, els carrers de Barcelona s'omplen d'espectacles de foc, diables i correfocs, el bestiari medieval de Barcelona, de gegants i capgrossos, de concerts gratuïts, de malabaristes, de funàmbuls, de contacontes, castellers i moltes més coses. Destaquem també el Barcelona Acció Musical, el festival de música independent, i el Barcelona Arts de Carrer, un festival de teatre, música i dansa a l'aire lliure molt suggeridor, la popular Gincana de la Mercè i el clàssic concurs de fotos, laFotoMercè.

La Mercè té l'origen en una commemoració de caire religiós que se celebra en reconeixement de la protecció que atorga la Mare de Déu de la Mercè a la ciutat de Barcelona.


Kleidy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada