dimecres, 19 d’abril del 2017

VAGA DE METRO DE CARÀCTER INDEFINIT

Els treballadors del metro de Barcelona han convocat aturades parcials a partir del dilluns 24 d’abril. La vaga, que només afectarà el primer dia de la setmana, s’aplicarà en els períodes d’hora punta. És a dir, en els torns de 7 a 9 hores, de 16 a 18 hores i de 20:30 a 22:30 hores. L’objectiu dels sindicats és fer pressió per desencallar el conveni col·lectiu, el qual va caducar a finals de 2015.

Tal com informa Metrópoli Abierta, la direcció de TMB i els treballadors del metro s’han reunit 68 vegades per trobar sortida a les negociacions, però sense èxit. Per aquest motiu, la plantilla ha decidit convocar un nou període de serveis mínims tots els dilluns per pressionar a la direcció de l’empresa pública. El ‘sí’ s’ha imposat de manera majoritària en l’assemblea, en la qual ha votat l’11% de la plantilla que té dret a vot.

Amb el nou format de vaga, els treballadors volen canviar el format de fer pressió a TMB per defensar els seus drets laborals, i així no concentrar els seus esforços en només una setmana en concret (com podria ser al llarg d’un gran esdeveniment, com el Mobile World Congress).

​                                                                                  Pol i Lluna​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada