dimecres, 19 d’abril del 2017

El CEIP Sant Pere Nolasc canvia de nom

La ja històrica escola pública dels carrers de Lanzarote i Guardiola i Feliu serà rebatejada. El CEIP Sant Pere Nolasc passarà a ser l”Escola del Molí de Finestrelles. Així ho han votat els alumnes en unes eleccions orquestrades des de la direcció del centre d’educació infantil i primària. Segons la directora de l’escola, Mercè Colom, “des de fa molt temps hi havia un interès a canviar el nom”.

El Sant Pere Nolasc va ser construït en la dècada dels 70. Una escola pública que, particularment, va rebre el nom d’un sant. Des d’aleshores, ha sigut un dels centres d’educació de referència pel sector situat més al nord de Sant Andreu de Palomar. Segons assenyala la directora, la idea de canviar-li el nom l’ha “heretat” de les direccions escolars anteriors; “i ara que estàvem fent canvis, hem pensat que era un bon moment [d’efectuar-lo]”, assegura.

Per escollir la futura denominació, el centre es va posar en contacte amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) per rebre assessorament sobre algun nom que estigués vinculat al territori. Per la seva banda, el president del CEII; Jaume Seda, va lliurar a l’escola una llista amb aproximadament 40 possibles noms. D’aquests, les sis persones que conformen l’equip de coordinació i pedagogia del CEIP en van escollir tres.

El primer d’ells: El Camí Moliner, “perquè al voltant del Rec Comtal hi havia tota una sèrie de molins fariners els quals, amb el pas dels anys, generaven l’energia de les fàbriques que hi havia a la zona”, explica la directora. El segon, El Vapor del Fil, “perquè va ser el primer taller creat a Can Fabra”, esgrimeix; i com a tercera opció: el Molí de Finestrelles (antic molí de Sant Andreu), del qual encara se’n conserven restes entre les antigues Casernes i l’entramat ferroviari.

Pol i Lluna



                                                                                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada