dilluns, 28 de novembre de 2016

LA MERCÈ

Què és la Mercè? Què fan?

La Mercè és la festa major de tot el món des de l'any 1902. L'Ajuntament de la ciutat realitza per primera vegada un programa d'actes extraordinaris que ofereix un ampli ventall d'activitats, concerts, representacions i infinitat d'actes lúdics i culturals, la majoria dels quals es fan al carrer i de manera totalment gratuïta i fan propostes per a tots els gustos i totes les edats, destacant el castells a la plaça de Sant Jaume.
Durant les festes de la Mercè, els carrers de Barcelona s'omplen d'espectacles de foc, diables i correfocs, el bestiari medieval de Barcelona, de gegants i capgrossos, de concerts gratuïts, de malabaristes, de funàmbuls, de conta contes, castellers i moltes més coses. Destaquem també el Barcelona Acció Musical, el festival de música independent, i el Barcelona Arts de Carrer, un festival de teatre, música i dansa a l'aire lliure molt suggeridor, la popular Gimcana de la Mercè i el clàssic concurs de fotos, laFotoMercè.

Quin origen té?

La Mercè té el seu origen en una commemoració d'origen religiós que se celebra en reconeixement de la protecció que atorga la Mare de Déu de la Mercè a la ciutat de Barcelona.


Michell Hernández i Kristina Benkovskaya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada