dilluns, 12 de juny del 2017

HOLI

Aquest article el basarem en una experiència perquè tots vosaltres pugueu viure el que vam viure nosaltres.
El dia 28 de maig vam anar al “Holi” que es feia al barri de la Prosperitat per les festes majors.
El Holi és un festival d'origen religiós que se celebra principalment a l'Índia i altres països en els quals habiten grans comunitats Hindús com al Nepal, Sri Lanka, Malàisia, Sud-àfrica o el Regne Unit. L'esdeveniment es coneix també com el Festival de la Primavera, ja que celebra el final de l'estació hivernal en l'última lluna plena del mes, que normalment coincideix amb finals de febrer o principis de març.
La celebració original consisteix essencialment en llançar-se pols de colors brillants i aigua acolorida uns als altres, com a símbol de felicitat per l'arribada de la primavera, tractant d'emular els alegres colors de les flors que naixeran durant l'estació esdevenidora. És un moment màgic, d'alegria, diversió, música i dansa, però sobretot espiritual, ja que durant la vigília del festival, s'encenen fogueres com a commemoració del triomf del "bé" davant del "mal".
A les 18:00h es va començar a vendre les pols a 3 diferent punts de venta de la plaça Angel Pestaña. A les 20.00h va començar tot. Vam fer una gran massa de gent davant de l'escenari, on estava el DJ i la gent que ho organitzava.
Van posar música i van dir que quan acabés, que comencessim a tirar tot el contingut de les bosses.
Després de cantar i ballar tots plens de colors, van começar a tirar aigua i quasi tothom va acabar xop, nosaltres no, ja que no volíem mullar-nos.
Va ser molt divertit veure tota aquella gent ple de colors vius, com s’ho passaven molt bé mentre es tiraven les pols uns als altres, va ser molt emocionant.

Gemma i Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada