dissabte, 8 de juny de 2013

TAMBORI 1 D'ESO


El tamborí és un esport originari d’ Itàlia des de fa més de dos cents anys. A Catalunya encara és bastant desconegut. És un joc d'oposició entre dos equips amb similituds al tennis, i es juga amb un tamborí (enlloc de raqueta).Rep el nom de tamborí perquè s'assembla a un tambor de música. 

Material:
Un tamborí per jugador 
Una pilota de tennis de baixa pressió 

Com es juga: 
- El terreny de joc és una àrea de 40x 20m. dividit per una línia central i les línies de servei. 
- Format per dos equips de 5 o de 3 jugadors. 
- S’ aconsegueix punt quan la pilota bota dues vegades al camp contrari o en provocar que l’equip contrari tiri la pilota fora del seu camp. 
- El servei s’efectua des del fons del camp i la pilota ha de passar la línia de servei. No hi ha dos serveis. Cada joc serveix un equip diferent. 
- La puntuació és semblant a la del tennis (15,30,45 i joc) amb la diferència que normalment no hi ha avantatges i en el cas que s’arribi a 45-45 es farà un punt d’or per definir qui guanya el joc.


Ara tot seguit farem una entrevista a la Andrea
Carmona una alumna de 1r d'ESO que va fer la sortida del tamborí, a continuació podeu llegir i informar-vos de tot el que vulgueu.ENTREVISTA A ANDREA CARMONA

1-A quina hora vau sortir de l'institut?
A les 10:00 del matí.

2-En que consistia la sortida?
En jugar al tamborí, per grups de 6 persones amb el tamborí es passaven la pilota.

3-Quants alumnes vau anar?
Vam anar tot 1r D'ESO.

4-Perquè per la tarda no vau anar a classe?
Perquè vam arribar a las 15:15 a l'institut de la sortida.


5-En el moment que vau arribar què us van indicar que féssiu?
Que per els grups ens possesim al camp.

6-Us ha agradat la experiència?
Sí, perquè m'ho vaig passar bastant bé.

7-Quantes escoles hi van anar?
Dues escoles i van ser amb les que vam competir.

8-Vau relacionar-vos amb gent nova?
No, perquè no ens coneixíem.

9-Vau guanyar?
Només una vegada.

10-Quanta estona vau estar jugant?
10 minuts cada partit i van fer 3 partits.
També ens va donar la seva opinió: Va estar molt entretingut i m'ho vaig passar molt bé amb els meus companys. M'agradaria repetir aquesta sortida.

A continuació podreu llegir la opinió de la Lorena Mulero una alumna de 1r d'ESO que opinarà sobre la sortida del tamborí.

OPINIÓ LORENA MULERO:

Vam sortir a les 10 del matí, i vam agafar el metro fins a plaça Catalunya. Un cop allà vam anar caminant fins on es feia l'activitat del tamborí.
en arribar ens vam seure a unes grades a esperar al grup que estava jugant. Al cap d'una estona ens van cridar per grups i vam començar l'activitat. Ens vam formar en grups de 5 o 6 persones i vam jugar 3 partits d'uns 10 minuts cadascun. Jugàvem amb equips del nostre centre i competíem amb el equips d'uns altres instituts.  Alguns partits els vam guanyar i uns altres no.
Just al acabar sobre les 14:00 vam agafar el metro igual que a l'anada i vam tornar fins a l'institut, vam arribar sobre les 15:15 per això no vam venir a la tarda perquè no ens donava temps.
Andrea Torres i Gènesis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada